Την έκθεση της ΤτΕ για την οικονομία καταθέτει ο Στουρνάρας

Την έκθεση της ΤτΕ για την οικονομία καταθέτει ο Στουρνάρας
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να καταθέσε σήμερα την ετήσια Έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015) στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου.

Η Έκθεση περιλαμβάνει την επισκόπηση των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, αλλά και στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και τις περαιτέρω προοπτικές τους.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για φέτος. Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο η Τράπεζα της Ελλάδος προέβλεπε θετικό ρυθμό μεγέθυνσης για το 2015 και επιτάχυνση του το 2016. Ωστόσο, εντόπιζε αβεβαιότητες ως προς την προοπτική της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίες εντοπίζονταν στην υλοποίηση της μεταβατικής συμφωνίας με τους εταίρους μας, στην πιθανή χειροτέρευση των δημοσιονομικών συνθηκών και στη χαλάρωση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας προβλέπει εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα, ιδιαίτερα σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ