Β. Ράπανος: Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι η προσαρμογή της οικονομίας... στην ανάπτυξη

Β. Ράπανος: Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι η προσαρμογή της οικονομίας... στην ανάπτυξη
Οι ελληνικές τράπεζες μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου είναι ισχυρές, επισήμανε ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank,

Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στη σημερινή ιστορική γενική συνέλευση των μετόχων, λόγω της αποχώρησης έπειτα από 30 χρόνια του Γιάννη Κωστόπουλου από την προεδρία του ομίλου.
Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Ράπανος ευχαρίστησε τον κ. Κωστόπουλο και χαρακτήρισε πρόκληση για τον ίδιο την ανάληψη των καθηκόντων του. Μιλώντας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank επισήμανε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης με το στοίχημα για την Ελλάδα να είναι πλέον η προσαρμογή της οικονομίας της σε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Ο κ. Ράπανος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και για τη συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.
Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτρης Μαντζούνης, επισήμανε ότι ο τραπεζικός κλάδος μετά την αναδιάρθρωσή του είναι σε θέση να στηρίξει την οικονομία, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι τράπεζες κατάφεραν να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα. Ο κ. Μαντζούνης επισήμανε πως είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την επίσπευση της διαδικασίας πλήρους ιδιωτικοποίησης των τραπεζών, με τη μέθοδο της ανταλλαγής των warrants που βρίσκονται σε κυκλοφορία.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή την περίοδο οι αγορές διψούν για ελληνικά χαρτιά και ως εκ τούτου δε θα πρέπει να πάει αυτή η ευκαιρία χαμένη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank απευθύνθηκε και στους παρευρισκόμενους στη γενική συνέλευση υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, καλώντας τους να προχωρήσουν άμεσα στη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος. Ο νόμος δίνει πλέον το δικαίωμα της ανταλλαγής των warrants» σημείωσε ο κ. Μαντζούνης, επισημαίνοντας πως αυτό θα πρέπει να γίνει είτε από κάθε τράπεζα χωριστά, είτε σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ