Στην τελική ευθεία η πώληση της NBGI

Στην τελική ευθεία η πώληση της NBGI
Ολοκληρώνεται η διαδικασία πώλησης της NBGI Private Equity Funds, σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας η πώληση της οποίας

μπορεί να έχεικλείσει εντός του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας με έδρα το Λονδίνο, που δραστηριοποιείται στον τομέα των επιχειρηματικών συμμετοχών και το ενεργητικό της διαμορφώνεται στα 900 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, Πέτρου Χριστοδούλου, στο πρακτορείο Reuters, η τράπεζα εξετάζει τις προσφορές που έχουν υποβληθεί στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας και όπως σημείωσε ευελπιστεί πως η πώληση της NBGI θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Οπως δήλωσε: «Περνάμε τώρα τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας πώλησης. Πιστεύουμε πως είναι κάτι άμεσο. Πιθανότατα η συναλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου». Ο κ. Χριστοδούλου απέφυγε να αναφέρει τον αριθμό των προσφορών που έχουν υποβληθεί, ωστόσο σημείωσε πως είναι περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο αρχικό σχέδιο. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ανέφερε επίσης ότι η τράπεζα είναι πιθανό να προχωρήσει σύντομα σε νέα έκδοση ομολόγου. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα πριν από λίγες εβδομάδες προχώρησε με επιτυχία στην έκδοση ομολόγων πενταετούς διάρκειας ύψους 750 εκατ. ευρώ. Η έκδοση «έκλεισε» με επιτόκιο χαμηλότερο αυτού των κρατικών ομολόγων. Οπως τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, εάν δούμε πως υπάρχει ενδιαφέρον και αγορά για σχετικές εκδόσεις και εφόσον δεν υπάρχουν άλλες ανταγωνιστικές εκδόσεις, η ΕΤΕ θα μπορέσει να βγει στην αγορά πολύ νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία θα εκλεγούν τρία νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο. Πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές της τράπεζας κ. Δ. Δημόπουλο, κ. Π. Μυλωνά και κυρία Π. Χατζησωτηρίου. Η εκλογή των νέων μελών αποτελεί το πρώτο βήμα για αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της τράπεζας, οι οποίες θα σχηματοποιηθούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ