Νέες ρυθμίσεις δανείων a la carte από την Εθνική

Νέες ρυθμίσεις δανείων a la carte από την Εθνική
Κάθε πελάτης, μικρομεσαία επιχείρηση ή νοικοκυριό, αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή περίπτωση και η ρύθμιση που του προτείνεται είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Αυτό είναι το νέο «δόγμα» βάσει του οποίου θα κινηθεί η Εθνική. Η διοίκησή της, μετά και την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, δηλώνει έτοιμη να ρίξει χρήμα στην αγορά

Της Έφης Καραγεώργου

Έτοιμη να ρίξει 3 δισ ευρώ στην αγορά δηλώνει η Εθνική Τράπεζα.«Με την κεφαλαιακή μας θωράκιση και τη μοναδική μας θέση σε ρευστότητα προχωρούμε δυναμικά στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε εκδήλωση για την έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της ΕΤΕ, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως είναι γνωστό, από την αρχή του χρόνου, η Εθνική Τράπεζα έχει καταστήσει σαφή την πρόθεση της να χρηματοδοτήσει τις υγιείς και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, και να συμβάλλει στη δημιουργία του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς επανειλημμένα έχει επισημάνει πως: «Το πιστωτικό σύστημα είναι σε θέση να στηρίξει εφεξής μια επενδυτική άνοιξη» καθώς τα επόμενα χρόνια μέσω κοινοτικών πόρων, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, και τραπεζικών δανείων θα διοχετευτούν σχεδόν 35 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Η διοίκηση της ΕΤΕ δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χρηματοδοτώντας επενδυτικά σχέδια, ενώ θα παρέχει στήριξη και στα ελληνικά νοικοκυριά. «Ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας καταβάλλει και θα καταβάλλει, ακόμα και με υπέρβαση δυνάμεων, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί και στις προσδοκίες των ελληνικών επιχειρήσεων και στα οράματα των νοικοκυριών, προκειμένου να ανακτηθεί ό,τι μας ανήκει» έχει δηλώσει ο κ. Τουρκολιάς.

Η ΕΤΕ έχει βάλει μπροστά και για μαζικές ρυθμίσεις δανείων, επιχειρηματικών, στεγαστικών, καταναλωτικών.

Μάλιστα για το λόγο αυτό έχει συστήσει από την αρχή του χρόνου, μία υπερ-διεύθυνση, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατηγοριοποίηση όλων των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, ανά κλάδο, και ετοιμάζονται οι προτάσεις για τη βέλτιστη διαχείριση τους.

Εκτός όμως από τη μονάδα διαχείρισης των προβληματικών επιχειρηματικών δανείων, η Εθνική Τράπεζα έχει ενισχύσει και τη Μονάδα Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής, με στόχο να αντιμετωπιστούν ρεαλιστικά και αποτελεσματικά τα δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, καταναλωτικά). Ήδη «τρέχουν» προγράμματα τα οποία εστιάζουν στις ιδιαιτερότητες και το πιστοληπτικό προφίλ του κάθε ιδιώτη πελάτη, ώστε οι ρυθμίσεις να είναι βιώσιμες σε βάθος χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ