Politico: Μερίσματα ύψους 840 εκατ. ευρώ θα διανείμουν οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες

Politico: Μερίσματα ύψους 840 εκατ. ευρώ θα διανείμουν οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες

Τον Ιούνιο το "πράσινο φως"από την ΕΚΤ

Θα διανείμουν μερίσματα οι ελληνικές τράπεζες, τερματίζοντας μία αναμονή 15 ετών για τους μετόχους από την τελευταία καταβολή μερίσματος, δήλωσε ελληνική τραπεζική πηγή στο MCB.

Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να επιστρέψει το 10% των κερδών της στους μετόχους, η Alpha Bank το 20% και η Eurobank το 25%, όλα σύμφωνα με τις οδηγίες των ίδιων των τραπεζών, δήλωσε η πηγή.

Οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να μειώσουν τις προσδοκίες τους, καθώς η ΕΚΤ είναι πιθανό να αφήσει την τράπεζα να πληρώσει μόνο το 25% των κερδών της, κάτω από το 30% που είχε δώσει ως guidance η τράπεζα τον

Μάρτιο. Οι πληρωμές των τεσσάρων συστημικών δανειστών θα είναι μικρότερες από ό,τι για τις περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς η εποπτική αρχή εξακολουθεί να έχει ανησυχίες για την ποιότητα των κεφαλαίων τους.

Περίπου το 40% του κεφαλαίου των ομίλων έχει τη μορφή DTC, το οποίο η ΕΚΤ θεωρεί ως χαμηλής ποιότητας ίδια κεφάλαια.

Οι τράπεζες έχουν υποβάλει τα τριετή σχέδιά τους στην ΕΚΤ, η οποία θα τα αξιολογήσει προτού τους δώσει το πράσινο φως. Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο, δήλωσε στο MCB δεύτερη πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ