EKT: Τον Ιούνιο βλέπει την πρώτη μείωση επιτοκίων ο Ισπανός τραπεζίτης

EKT: Τον Ιούνιο βλέπει την πρώτη μείωση επιτοκίων ο Ισπανός τραπεζίτης

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι υπήρξε σαφής επιβράδυνση στις τιμές καταναλωτή

Τον Ιούνιο περιμένει την πρώτη μείωση των επιτοκίων, εφόσον ο πληθωρισμός συνεχίσει να μετριάζεται όπως αναμένεται, όπως δήλωσε ο Pablo Hernandez de Cos, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι ολοκληρώσαμε τον στόχο μας να φτάσουμε τον πληθωρισμό στο 2% είναι συμβατή με μια μείωση των επιτοκίων σύντομα, και αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να συμβεί τον Ιούνιο», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας στο El Periodico, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να συμβεί τότε, εάν οι βασικές προβλέψεις συνεχίσουν να επιτυγχάνουν τους στόχους τους επόμενους μήνες, είπε.

Οι δηλώσεις συγκλίνουν πλέον ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ πιθανότατα θα κάνουν την πρώτη τους μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι, αφότου βεβαιωθούν ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει σταθερά στον στόχο του 2%. Η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι υπήρξε σαφής επιβράδυνση στις τιμές καταναλωτή, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετά σίγουρη για να ξεκινήσει τη νομισματική χαλάρωση.

Τις τελευταίες ημέρες, στο θέμα αναφέρθηκαν ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας για δύο μειώσεις επιτοκίων πριν από το διάλειμμα του Αυγούστου, αλλά και ο Ollie Rehn, που αναφέρθηκε σε αρκετές μειώσεις στο κόστος δανεισμού φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ