Morgan Stanley: Στο 4% θα καταλήξει το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Morgan Stanley: Στο 4% θα καταλήξει το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η Morgan Stanley εκτιμά τώρα ότι ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες θα κορυφώσει τον Αύγουστο και όχι τον Ιούνιο, όπως περίμενε προηγουμένως.

Στο 4% εκτιμά η Morgan Stanley ότι θα καταλήξει το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναθεωρώντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις της που ήθελαν το λεγόμενο terminal rate να διαμορφώνεται στο 3,75%.

Η αναθεώρηση των προβλέψεων του επενδυτικού οίκου για τα επιτόκια έρχεται έπειτα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου στην Ευρωζώνη. Ο δομικός πληθωρισμός του 5,4% ήταν εντός των προβλέψεών τους, όμως οι αναλυτές πιστεύουν ότι η δεύτερη εκτίμηση της Eurostat, που θα ανακοινωθεί στις 19 Ιουλίου, θα ανεβάσει τα στοιχεία στο 5,5%.

Αλλά και ο βασικός δείκτης του πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι του 5,4% που περίμεναν.

Κυρίως, η Morgan Stanley εκτιμά τώρα ότι ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες θα κορυφώσει τον Αύγουστο και όχι τον Ιούνιο, όπως περίμενε προηγουμένως.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, ο οίκος θεωρείο ότι οι πιθανότητες μιας ακόμα κίνησης της ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου είναι υψηλότερες. Έως τότε, οι policymakers θα παρακολουθούν στενά τα στοιχεία και κυρίως τους δείκτες PMI και τα στοιχεία του Ιουλίου για τον δανεισμό στις τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ