Προτιμητέα επιλογή η Alpha Bank για την HSBC με περιθώριο ανόδου 45%

Προτιμητέα επιλογή η Alpha Bank για την HSBC με περιθώριο ανόδου 45%

Νέα τιμή-στόχος στα 2,20 ευρώ και σύσταση αγοράς (Buy)

Ισχυρή άνοδο της τάξης του 45% για τη μετοχή της Alpha Bank αναμένει η HSBC σε νέα έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο “Greek Banks: More to go”, ξεχωρίζοντας τη μετοχή της Τράπεζας, την οποία χαρακτηρίζει «προτιμητέα επιλογή». Ο επενδυτικός οίκος αυξάνει σημαντικά την τιμή-στόχο της μετοχής στα Ευρώ 2,20 από Ευρώ 1,45, δίνοντας παράλληλα το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Παράλληλα, ο επενδυτικός οίκος αυξάνει σημαντικά τις εκτιμήσεις του για τα Καθαρά Κέρδη της Τράπεζας για το 2023 (+8%), το 2024 (+24%) και το 2025 (+29%), κυρίως χάρη στο αυξημένο Καθαρό Έσοδο Τόκων (ΝΙΙ) αλλά και την ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων από τις θυγατρικές του Ομίλου στο εξωτερικό. Σημειώνει, μάλιστα, πως η αύξηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι η Alpha Bank διαπραγματεύεται 5% χαμηλότερα σε σχέση με τη μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς, διαφορά που δεν δικαιολογείται δεδομένου ότι η αύξηση της κερδοφορίας (προσαρμοσμένο RoTE) της πρώτης θα καλύψει την απόσταση από τη δεύτερη. Προσθέτει μάλιστα πως το υψηλότερο κατά περίπου 1% CET1 της Alpha Bank δικαιολογεί ακόμα υψηλότερη αποτίμηση για την μετοχή της σε σχέση με τη μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το σχόλιο της HSBC σχετικά με το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της Alpha Bank, το οποίο, όπως σημειώνει, δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί στις εκτιμήσεις των υπόλοιπων αναλυτών.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σχόλια της HSBC για τις μετοχές και των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών, κυρίως χάρη στην αύξηση που αναμένει ο οίκος στο ΝΙΙ, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτικός οίκος μεταθέτει στο Γ’ τρίμηνο του 2023 την κορύφωση του ΝΙΙ για τις ελληνικές τράπεζες, υπογραμμίζοντας ότι η Alpha Bank και η Εθνική θα είναι οι πλέον ωφελημένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ