SVB:Πούλησε το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της στον Jeff Leerink

   SVB:Πούλησε το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της στον Jeff Leerink

 

Η MoffettNathanson LLC, δεν συμπεριλήφθηκε στη συναλλαγή και θα παραμείνει μέρος της εταιρείας 

 

Η SVB Financial Group ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συνήψε συμφωνία για την πώληση του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της, SVB Securities, σε έναν όμιλο με επικεφαλής τον Jeff Leerink και που υποστηρίζεται από κεφάλαια που διαχειρίζεται η The Baupost Group.
Ο πλειοδότων όμιλος με επικεφαλής τον Leerink, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της SVB Securities, θα αποκτήσει την επενδυτική τραπεζική με συνδυασμό μετρητών, αποπληρωμής ενός ενδοεταιρικού τίτλου και μετοχικού τίτλου 5%, ανέφερε η εταιρεία.
Η MoffettNathanson LLC, δεν συμπεριλήφθηκε στη συναλλαγή, είπε η τράπεζα που κατέρρευσε, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει μέρος της εταιρείας.

Η συμφωνία έρχεται αφότου η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ανέλαβε τη Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, αφού οι καταθέτες έσπευσαν να βγάλουν τα χρήματά τους γεγονός που εξάλειψε περισσότερο από το ήμισυ της αγοραίας αξίας αρκετών περιφερειακών δανειστών στις ΗΠΑ και πυροδότησε την χειρότερη κρίση από το 2008.
Η First Citizens BancShares αγόρασε όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις της χρεοκοπημένης τράπεζας τον Μάρτιο, αφήνοντας περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε τίτλους στην FDIC προς πώληση.

Ο δανειστής συνεχίζει να αξιολογεί στρατηγικές εναλλακτικές για το τμήμα του, την SVB Capital και άλλα περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις της εταιρείας, ανέφερε.

Η κατάρρευση της SVB τον Μάρτιο αντήχησε σε όλο τον κόσμο, ωθώντας τους καταθέτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τις μικρότερες τράπεζες για μεγαλύτερα ξαδέλφια, ενώ το χτύπημα στην εμπιστοσύνη ανάγκασε την Credit Suisse στην αγκαλιά της ανταγωνιστικής UBS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ