BlackRock: Άνοιγμα στα κρυπτονομίσματα - Ετοιμάζει bitcoin ETF

BlackRock: Άνοιγμα στα κρυπτονομίσματα - Ετοιμάζει bitcoin ETF

Η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που η παγκόσμια βιομηχανία κρυπτονομισμάτων είναι στο στόχαστρο της ρυθμιστικής αρχής κινητών αξιών των ΗΠΑ για εικαζόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών

 

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, υπέβαλε την Πέμπτη αίτηση για ένα ταμείο διαπραγματεύσιμου με ανταλλαγή bitcoin (ETF) που θα επιτρέπει στους επενδυτές να εκτεθούν στο κρυπτονόμισμα, καθώς η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων υπόκειται σε έντονο ρυθμιστικό έλεγχο.

Το iShares Bitcoin Trust της BlackRock θα χρησιμοποιήσει το Coinbase Custody ως θεματοφύλακά του, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη εγκρίνει οποιεσδήποτε αιτήση για ETF spot bitcoin.
Πέρυσι, η BlackRock ξεκίνησε ένα spot bitcoin private trust για θεσμικούς πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που η παγκόσμια βιομηχανία κρυπτονομισμάτων είναι στο στόχαστρο της ρυθμιστικής αρχής κινητών αξιών των ΗΠΑ για εικαζόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ρυθμιστική αρχή μήνυσε τα μεγάλα χρηματιστήρια Coinbase και Binance σε αγωγές υψηλού προφίλ που απήχησαν μέσω της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

«Το γεγονός ότι η BlackRock, μια ευυπόληπτη και καθιερωμένη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, έχει υποβάλει αίτηση για Bitcoin ETF θα μπορούσε να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη στην αναζήτηση ρυθμιστικής έγκρισης», δήλωσε ο Joshua Chu, επικεφαλής του ομίλου στον όμιλο τεχνολογίας blockchain XBE, Coinllectibles και Marvion.
«Δείχνει επίσης ανθεκτικότητα του ενδιαφέροντος του κοινού για την κρυπτογράφηση».

Ένα spot bitcoin ETF θα παρακολουθεί την υποκείμενη τιμή αγοράς του bitcoin. Οι υποστηρικτές λένε ότι ένα ETF θα έδινε στους επενδυτές έκθεση στο bitcoin χωρίς να το αγοράσουν απευθείας.

Η SEC απέρριψε την αίτηση της Grayscale Investment LLC πέρυσι για τη μετατροπή της ναυαρχίδας της Grayscale Bitcoin Trust (GBTC.PK) σε ETF.
Η Grayscale μήνυσε την SEC, ισχυριζόμενη ότι η ρυθμιστική αρχή ενεργούσε αυθαίρετα απορρίπτοντας αιτήσεις για ETFs spot bitcoin όταν είχε προηγουμένως εγκρίνει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin.


Η SEC απέρριψε επίσης προτάσεις για spot ETF bitcoin από εταιρείες όπως η Fidelity, η Cboe Global Markets και η NYDIG.

Οι τιμές του Bitcoin ήταν στα 25.506 $ την Παρασκευή. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημειώνει άνοδο 54% φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ