Το σενάριο "πτώχευσης" της Εμπορικής Τράπεζας (VIDEO)

Το σενάριο "πτώχευσης" της Εμπορικής Τράπεζας (VIDEO)
Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα για το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας έτσι όπως το σχεδιάζει η Credit Agricole αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, φιλοξένησε η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, εάν η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρώ, η διοίκηση της Credit Agricole εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια:

Το πρώτο είναι η Εμπορική Τράπεζα να συγχωνευτεί με άλλα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, με την Credit Agricole να συμμετέχει στο νέο σχήμα με ένα ποσοστό της τάξης του 10% και το δεύτερο, η Credit Agricole να εγκαταλείψει την Εμπορική να την αφήσει να "πέσει" (πτώχευση)

Και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο της WSJ:

"Crédit Agricole is pressing ahead with two possible options, according to a person with knowledge of the plans: consolidating Emporiki into a larger conglomerate of Greek banks, in which the French lender's stake would be diluted to 10%; or simply walking away and letting Emporiki fail".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που περιλαμβάνονται στο ίδιο δημοσίευμα, το άμεσο κόστος από την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή για το γαλλικό όμιλο ανέρχεται στα 5,2 δισ. ευρώ.

Πάντως, η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας έλαβε μετά από πολύμηνες προσπάθειες άδεια για πρόσβαση στο μηχανισμό χρηματοδότησης μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με τον τρόπο αυτό η μητρική θέλει να περιορίσει την απευθείας χορήγηση ρευστότητας στην τράπεζα, το ύψος της οποίας ανερχόταν τον περασμένο Μάρτιο σε 4,6 δισ. ευρώ. Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Société Générale Frédéric Oudea, ο οποίος υποστήριξε ότι η θυγατρική τους στην Ελλάδα, geniki bank " θα προστατευτεί ανεξάρτητα από τοποιο θα είναι το σενάριο."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ