Επεκτείνεται το δίκτυο οπτικών ινών της COSMOTE

180.000 νοικοκυριά & επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εγγυημένες ταχύτητες FTTH

Επεκτείνεται το δίκτυο οπτικών ινών της COSMOTE

Χωρίς αμφιβολία στις ημέρες των περιοριστικών μέτρων συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι γρήγορες και αξιόπιστες ταχύτητες internet στην καθημερινή μας ζωή.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει χάρη στην ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας, που διαμορφώνει τον τρόπο που εργαζόμαστε, μαθαίνουμε, επικοινωνούμε, ψυχαγωγούμαστε, εργαζόμαστε. Όλα αυτά και πολλά ακόμα που περιμένουμε να έρθουν στο άμεσο μέλλον εξαρτώνται από την αξιοπιστία των δικτύων, που προσφέρουν υψηλές ταχύτητες και στην κατεύθυνση αυτή η COSMOTE δείχνει τον δρόμο με ταχεία επέκταση του δικτύου οπτικών ινών.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 και με αντικειμενικές δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, η COSMOTE επέκτεινε κατά 20% το δίκτυο οπτικών ινών που φτάνει κατευθείαν στο σπίτι και την επιχείρηση. Συνολικά, εγκαταστάθηκαν 30.000 νέες γραμμές που ανεβάζουν σε 180.000 τον συνολικό αριθμό των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εγγυημένες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο με 100 και 200 Mbps.

Οι νέες περιοχές που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες μέσω του COSMOTE Fiber είναι:

  • Στην Αττική: η Ραφήνα και η Ν. Φιλαδέλφεια
  • Στη Θεσσαλονίκη: ο Δήμος Αγίου Γεωργίου και η Σίνδος
  • Επίσης, το δίκτυο COSMOTE Fiber έφτασε και στην πόλη του Αγρινού

Επιπλέον, μέχρι το τέλος Ιουνίου, πρόσβαση στις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών του δικτύου COSMOTE Fiber μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση θα έχουν στην Αττική, τα Μελίσσια, η Παλλήνη και η Ανάβυσσος, και στη Θεσσαλονίκη τα Διαβατά.

Ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του επενδυτικού του σχεδιασμού ύψους 2 δισ. ευρώ, για την κάλυψη 300.000 νοικοκυριών και επιχειρήσεων με το δίκτυο COSMOTE Fiber εντός του 2020.

Τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος Super Fast Broadband του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω του οποίου παρέχεται επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εφάπαξ επιδότηση 48 ευρώ για τη σύνδεση και 13 ευρώ μηνιαίως ως επιδότηση για το πάγιο του προγράμματος που θα επιλέξει ο συνδρομητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ