Στα μονοπάτια της Οίτης με την WIND

Στα μονοπάτια της Οίτης με την WIND
Την ευκαιρία να διασχίσουν έναν από τους ωραιότερους Δρυμούς της χώρας με πλούσια βιοποικιλότητα, αλλά και να ανέβουν στις τρείς ψηλότερες κορυφές της Οίτης είχαν και φέτος οι αθλητές που συμμετείχαν στον 9ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής» το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη της WIND.


Αθλητές, δρομείς ορεινού τρεξίματος, επαγγελματίες και ερασιτέχνες κάθε επιπέδου καθώς και πλήθος επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας γέμισαν την πλατεία της γραφικής Υπάτης το πρωί του Σαββάτου για να λάβουν μέρος στις τρεις διαδρομές: τον Μαραθώνιο «Ηρακλής» των 42,3χλμ που αποτελεί και αγώνα κατάταξης για το Ελληνικό Πρωτάθλημα «Skyrunning», τον ημι-μαραθώνιο «Ελλέβορος» των 16,2 χλμ και το «Μονοπάτι Φαρμακιδών» των 6,5 χλμ.

Οι συμμετέχοντες έτρεξαν φέτος για πρώτη φορά με τον αέρα της WIND η οποία υποστήριξε τη διοργάνωση. Παρακολουθήστε σύντομα video με εντυπώσεις από δρομείς, όπως τις μοιράστηκαν αποκλειστικά μαζί μας, αμέσως μετά τον τερματισμό τους στους αγώνες της διοργάνωσης. Παρακάτω επιλεγμένα αποσπάσματα όσων μας είπαν:

O Νίκος Κωστόπουλος, 50 χρονών, 1ος στον Ημι-μαραθώνιο Ελλέβορος με χρόνο 1:49:09 με την ομάδα της Salomon Hellas : «..το τρέξιμο μετά από κάποια χρόνια γίνεται τρόπος ζωής. Όπως τρως γιατί πεινάς, κοιμάσαι γιατί νυστάζεις …. τρέχεις για να νοιώσεις καλά. Είναι το καλύτερο φάρμακο και για την ψυχική υγεία και για την σωματική υγεία. … Στη χώρα μας υπάρχουν πλέον πάνω από 100 ορεινοί αγώνες …… Κριτήριο συμμετοχής σε έναν αγώνα δεν είναι πάντα η επίδοση, είναι και ο τρόπος γνωριμίας με το βουνό μέσα από μια σηματοδοτημένη διαδρομή που μαζί με τον αριθμό που φοράς, ξέρεις ότι κάποιος είναι εδώ και σε προσέχει. Έτσι μπορείς να γνωρίσεις το βουνό με ασφάλεια και να αθληθείς…»

O Δημήτρης Παντελάκης, 30 χρονών, ασθενής με κυστική ίνωση και μέλος της Αγωνιστικής Ομάδας Κυστικής Ίνωσης: «….Αθλητισμός για μένα σημαίνει ζωή…. Αρχικά είχα σκοπό να γνωστοποιήσω την πάθηση ….να το διαδώσω… έχω 80% αναπηρία, αλλά δεν το βάζω κάτω.» και συνεχίζει προτρέποντας μας να μην κάνουμε διακρίσεις, αλλά «… να αγκαλιάσουμε αυτά τα άτομα, να νοιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας». Ο Δημήτρης έχει χάσει 10 φίλους μέσα σε 1 χρόνο από την ασθένεια της κυστικής ίνωσης. Και δεν το βάζει κάτω. Γίνεται παράδειγμα για ασθενείς και υγιείς, για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης ΗΡΑΚΛΗΣ στο www.herculesmarathon.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ