Επίσημη προσφορά του ΟΤΕ για την Nova

Επίσημη προσφορά του ΟΤΕ για την Nova
Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν: με επίσημη ανακοίνωση ο ΟΤΕ γνωστοποιεί ότι κατέθεσε επίσημη –μη δεσμευτική προσφορά- για την εξαγορά της Nova. To τίμημα μπορεί να ανέβει ακόμη και στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση, απευθύνεται στο ΔΣ της FORTHnetτο οποίο, με δεδομένο τις μετοχικές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί –συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο οι δύο βασικοί ανταγωνιστές του ΟΤΕ η Vodafone και η Wind- θα πρέπει να αποφασίσει αν θα εκχωρήσει το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που έχει μετατρέψει την FORTHnetσε «πολύφερνη νύφη». Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι ραγδαίες.

Η πρόταση του ΟΤΕ, έτσι όπως είναι διατυπωμένη, σημαίνει ότι η FORTHnet θα εισπράξει ένα μέρος μόνο του τιμήματος σε μετρητά. Δείτε ποιο κομμάτι θα είναι αυτό, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΤΕ έχει ως εξής:

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ή Εταιρεία) ανακοινώνει ότι, κατόπιν έγκρισης από το Διοικητικό του Συμβούλιο, κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά στην εταιρεία FORTHNET για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA.

Ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και αναγνωρίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς όφελος των καταναλωτών. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου.

Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. Ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debtfree/cashfreebasis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας. Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, αυτή θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays.

Παρά την κρίση, όλο και περισσότεροι Έλληνες αποκτούν συνδρομή δορυφορικής τηλεόρασης. Δείτε τους λόγους για τους οπίους παίρνει "φωτιά" η αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ