Καρέ καρέ η σύλληψη του μακελάρη του Ρέινα (ΦΩΤΟ)

Καρέ καρέ η σύλληψη του μακελάρη του Ρέινα (ΦΩΤΟ)
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Reina που δολοφόνησε εν ψυχρώ παραμονή Πρωτοχρονιάς 39 ανθρωπους.

Η εφημερίδα Xoυριέτ δημοσιεύει και φωτογραφία του λίγο μετά τη σύλληψη του, στην οποία απεικονίζεται ο δράστης με αίματα και χτυπημένος. Η σύλληψη φέρεται να έγινε σε φιλικό του σπίτι, όπου βρίσκονταν μαζί με τον μόλις τεσσάρων ετών γιο του.

Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας τον συνέλαβαν στη συνοικία Εσενιούρτ, σε απόσταση μόλις 40 χιλ από το κλαμπ. Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στο παραλιακό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης συνελήφθη μετά από μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας. Στο διαμέρισμα βρέθηκε και το ποσό των 150.000 δολαρίων.

Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης οδηγήθηκε στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, για ανάκριση μαζί με άλλα τέσσερα άτομα που επίσης έχουν συλληφθεί ενώ σε άλλη επιχείρηση συνελήφθη και η σύζυγός του η οποία ανακρίνεται.

1000 άνδρες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής συμμετείχαν στην επιχείρηση. Οπως αναφέρει το Haberturk από τους συλληφθέντες ο ένας είναι άνδρας από το Κιργιστάν και οι τρεις είναι γυναίκες από την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη και την Σομαλία.

Η εφημερίδα Χουριέτ δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό από την σύλληψη του Ουζμπέκου.

Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών αρχών, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

O αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα. “Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.