Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 14 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΙΣΩ από τις λέξεις ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ρεσιτάλ παραλογισμού, κυνισμού και προκλητικής κοροϊδίας έδωσαν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Πόλ Τόμσεν και ο επικεφαλής οικονομολόγος του διεθνούς οργανισμού Μορίς Ομπστφελντ με το άρθρο που ανάρτησαν στο ιστολόγιο (blog) του ΔΝΤ αργά προχθές τη νύχτα , λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου στην Αθήνα".

ΕΘΝΟΣ: "Οι αποδείξεις που χτίζουν αφορολόγητο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη λίστα με τις δαπάνες που θα μετράνε για το "χτίσιμο" του αφορολόγητου περιλαμβάνονται οι αγορές τροφίμων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικών συσκευών, επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, καθώς και η παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους,λογιστές, ψυχολόγους, εστιατόρια, ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης. Αντίθετα εξαιρούνται λογιαριασμοί ΔΕΚΟ, δόσεις δανείων , ενοίκιο, κοινόχρηστα, ασφάλιστρα και διόδια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα 15 μυστικά για το πλαστικό χρήμα. Οι υποχρεώσεις και οι φοροπαγίδες για τους πολίτες από 1ης Ιανουαρίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποσοστά από 10% έως και 18,75% του ετήσιου εισοδήματός τους θα πρέπει πλέον να καλύπτουν με δαπάνες εξοφληθείσες με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προκειμένου να παραμείνουν δικαιούχοι των εκπτώσεων φόρου των 1.900 έως 2.100 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία".

ΕΣΤΙΑ: "Έξοδος κινδύνου αναζητεί το ΔΝΤ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μια επιστημονική έρευνα που είχε γίνει από δύο καθηγήτριες ιταλικών πανεπιστημίων είχε δείξει ότι "το ΔΝΤ επηρεάζεται από το μερίδιό του στο χρέος όταν αποφασίζει εάν θα συνεχίσει τον δανεισμό". Στην περίπτωση της Ελλάδος, το εν λόγω μερίδιο είναι σε μονοψήφιο ποσοστό. Ο πειραματισμός για έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα, σε μία προσπάθεια να διασώσει το τραυματισμένο κύρος του,είναι εμφανής".

Η ΑΥΓΗ: "Αδειάζουν" το ΔΝΤ Βρυξέλλες και Αθήνα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διπλή επίθεση, από Αθήνα και Βρυξέλλες, δέχθηκε χθες το ΔΝΤ με αφορμή το άρθρο των αξιωματούχων του Τόμσεν και Όμπσφελντ, με το οποίο αμφισβητείται η αξιοπιστία του προγράμματος που ακολουθείται στην Ελλάδα και προτείνονται νέα μέτρα που δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά από καμιά πλευρά".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τεντώνουν το σχοινί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βαρυχειμωνιά στη διαπραγμάτευση με αφορμή τις ακραίες απόψεις Τόμσεν, αλλά και το επίδομα στους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ψευδείς τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων του ΔΝΤ. Και η Ε.Ε. διαφώνησε με το άρθρο των στελεχών του Ταμείου και υποστήριξε πως το ελληνικό πρόγραμμα βγαίνει. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός από τη Νίσυρο έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δανειστές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε τεντωμένο σχοινί με ΔΝΤ-Βερολίνο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι σχέσεις της Αθήνας με το ΔΝΤ, αλλά και, για διαφορετικούς λόγους, με το Βερολίνο, παραμονές του κύκλου επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους Ευρωπαίους εταίρους, περιλαμβανομένης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές , ο κ. Τσίπρας θα θέσει ζήτημα αποχώρησης του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς η κυβέρνηση αναζητεί φόρμουλα για πλήρη έξοδο ή δραστικό περιορισμό του ρόλου του ΔΝΤ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μεγάλη πανεξόρμηση την Κυριακή με τις θέσεις της ΚΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δίνει την Κυριακή 18 Δεκέμβρη στη δημοσιότητα τις Θέσεις για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Μάρτη με 2 Απρίλη 2017. Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοιμάζουν τη μεγάλη πανεξόρμηση με τον "Κυριακάτικο Ριζοσπάστη", με στόχο την όσο δυνατόν πιο πλατιά διακίνηση της εφημερίδας με τις Θέσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Θεσμοί σε κατάσταση νευρικής κρίσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονες αναταράξεις στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των θεσμών προκάλεσε η προχθεσινή δημοσίευση στο μπλογκ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου άρθρου των στελεχών του Πολ Τόμσεν και Μορίς Ομπστφελντ με τίτλο " το ΔΝΤ δεν ζητά περισσότερη λιτότητα".

Kontranews: "Επίθεση του Αλέξη στον Τόμσεν. Τον χαρακτήρισε ψεύτη και ανόητο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σκληρή επίθεση με στόχο τις ψευτιές, την ανοησία, την ανικανότητα και την επικινδυνότητα του γνωστού Πολ Τόμσεν , εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδινε στη δημοσιότητα τα ντοκουμέντα, που εμφανίζουν το ΔΝΤ να έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις του, από την αρχή της επιλογής των μνημονίων προκαλώντας τεράστια ζημιά στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, την οποίαν ο ίδιος και η παρέα του κατέστρεψαν".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "On line σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την υποχρέωση να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη ΓΓΔΕ τα δεδομένα όλων των τιμολογίων, των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και των λοιπών φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν έχουν από το επόμενο έτος πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 69 του πολυνομοσχεδίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θερμό επεισόδιο. Σε ανοικτή ρήξη Αθήνα-Βρυξέλλες με το ΔΝΤ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωτοφανής, στην εξαετή ιστορία των Μνημονίων, είναι η ένταση στο τρίγωνο Αθήνας -Βρυξελλών-ΔΝΤ, και όλα τα σενάρια είναι πια ανοικτά μετά την παρέμβαση Τόμσεν ο οποίος αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του ελληνικού προγράμματος, τις επιλογές της Ευρωζώνης και τη στάση της Αθήνας. Το άρθρο προκάλεσε χθες σφοδρές αντιδράσεις".