Απεργία από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων

Απεργία από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων
Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη μεγάλη απεργία των διοικητικών το 2013.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης «οι συνάδελφοι διώκονται ποινικά με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με την δικαστική απόφαση της 25ης Νοεμβρίου 2013, η οποία έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους, αλλά όχι καταχρηστική, την 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία για τις 25-26 Νοεμβρίου 2013 και απείχαν των καθηκόντων τους, συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η Ομοσπονδία υπενθυμιζει ότι η απεργιακή κινητοποίηση εντάσσονταν στο πλαίσιο του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων «για την ανάκληση των κυβερνητικών αποφάσεων, με τις οποίες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα 1.150 διοικητικοί υπάλληλοι από τα οκτώ μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας και απειλούνταν άμεσα με απόλυση».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9 το πρωί.