Διευκρινίσεις για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δίνει το Υπ. Εργασίας

Διευκρινίσεις για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δίνει το Υπ. Εργασίας
Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις τοποθετήσεις βοηθητικού προσωπικού σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους της χώρας, το Γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου,  προχώρησε σε διευκρινήσεις.

Αναλυτικά:

«Στο πλαίσιο της έναρξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε 274 Δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρο της, Γ. Πατούλη, κατά την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην κάλυψη τοπικών αναγκών σε κοινωνικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να καλυφθούν οι ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από τους ωφελούμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, με την ιδιότητα της ως Δικαιούχος των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, συνεργάσθηκε με τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και προχώρησε στην καταγραφή των εν λόγω αναγκών.

Βάσει της καταγραφής προέκυψαν οι θέσεις σε βοηθητικό προσωπικό σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, οι οποίες καταχωρήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που, για πρώτη φορά, συμπληρώνουν οι Δήμοι για την υλοποίηση της Νέας Γενιάς των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Η ηλεκτρονική καταγραφή των έργων και των ειδικοτήτων από τις υπηρεσίες των Δήμων διασφαλίζει την καλύτερη εκτέλεση του Προγράμματος.

Αρμόδιοι για την πρόσληψη και την επίβλεψη των ωφελουμένων των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του βοηθητικού προσωπικού σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, είναι οι Δήμοι. Στις περιπτώσεις που οι δηλωθείσες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θέσεις βοηθητικού προσωπικού, σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, έχουν ήδη καλυφθεί από το προσωπικό των Δήμων, τότε οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα μπορούν να τοποθετηθούν από τους Δήμους σε συναφείς δραστηριότητες».