Δημοσκόπηση: Απογοητευμένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση: Απογοητευμένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση
Απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης δηλώνουν οκτώ στους 10 πολίτες που απάντησαν σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στο ερώτημα ποια λέξη απηχεί τη στάση των ερωτώμενων απέναντι στην κυβέρνηση, το 34% απαντάοργή/θυμόκαι το 37,7%απογοήτευση,ενώ σε ερώτηση για την αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης, αρνητικά και μάλλον αρνητικά τοποθετείται το 83,8%.

Ερωτηθέντες πώς θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση Ν.Δ., καλύτερα απαντά το 34,6%, χειρότερα το 34,4%, περίπου τα ίδια το 26,1%.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία τουΑλέξη Τσίπραστη ΔΕΘ, στο ερώτημα «σας ικανοποίησε η παρουσία του Πρωθυπουργού;», «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 72%, «ναι και μάλλον ναι» το 13,2.

Στην ίδια ερώτηση για τονΚυριάκο Μητσοτάκη,«όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.

Αναφορικά με το ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, το 45,9% απαντά«κανένας ιδιαίτερα».

Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ποσοστό 76,7% δηλώνει «όχι και μάλλον όχι» και ποσοστό 16,2% «ναι και μάλλον ναι».«Uέλετε να κλείσει ο Alpha;», ρωτήθηκαν και το 90,3% απαντά «όχι».

Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη τηλεφωνικά μεταξύ 19-21 Σεπτεμβρίου.