Όταν ανοίξει το Taxisnet για τις δηλώσεις θα ξεκινήσουν την αποχή των λογιστών

Όταν ανοίξει το Taxisnet για τις δηλώσεις θα ξεκινήσουν την αποχή των λογιστών
Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στις προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των λογιστών και των φοροτεχνικών με το που θα ανοίξει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις θα ξεκινήσει η αποχή απο την υποβολή, που έχουν ήδη προαναγγείλει.

Το πρωί, οικονομολόγοι και λογιστές - φοροτεχνικοί απέκλεισαν συμβολικά τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, λέγοντας για ακόμα μια φορά «όχι» στα όσα σχεδιάζονται να εφαρμοστούν.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος επισημαίνει και το θέμα της δημιουργίας ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, μέσω της πέρα από κάθε λογική διάκρισης, που κάνει ο υπουργός Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αφήνοντας έξω οικονομολόγους και λογιστές – φοροτεχνικούς, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι - όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς - απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου.

Την ημέρα, που θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή του TAXIS, οι λογιστές - φοροτεχνικοί θα ξεκινήσουν την αποχή διαρκείας από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ θα αποκλείσουν και εφορίες σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ