Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μηχανικοί για το ασφαλιστικό

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μηχανικοί για το ασφαλιστικό
Από τις από 8 έως 12 Φεβρουαρίου απεργούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους όσον αφορά το σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε πρόσφατα το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ.

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί απέχουν από τα Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης). Η σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ αναφέρει ότι:

«Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένο το προσωρινό αδιέξοδο που παρατηρείται στις συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις δυναμικά και τις επόμενες ημέρες».

«Στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών, καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν, είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σχεδίου που καταστρέφει τοΤαμείο των Μηχανικών, τον Κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού», προστίθεται στη ανακοίνωση.

Την άποψη επί του θέματος εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός λέγοντας: «Οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας, αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, γιατί καταστρέφει ολόκληρη την κοινωνία".