Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις - Τη Δευτέρα οι αποφάσεις στα μπλόκα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις - Τη Δευτέρα οι αποφάσεις στα μπλόκα
Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες στην αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενισχύοντας τα μπλόκα σε όλα την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν χθες στην σύσκεψη στα Τέμπη ζήτησαν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους

Υπογράμμιζαν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Παράλληλα από εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους - προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ - ωστόσο οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σήμερα τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

«Γέφυρες» από Κατρούγκαλο

Σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει με τους αγρότες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική κάλεσε τους εκπροσώπους των μπλόκων να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τους αγρότες βελτιώσεις στο ασφαλιστικό τους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και την ύπαρξη μεταβατικού σταδίου για την προτεινόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή κάτι αντίστοιχο με την πρόταση που έκανε η κυβέρνηση προς τους εκπροσώπους των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών.