Διάλογο από το μηδέν θέλουν οι αγρότες

Διάλογο από το μηδέν θέλουν οι αγρότες
Το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες τόσο στη βόρεια Ελλάδα όπου συνεδριάζουν στη Σίνδο από τις 12:00 το μεσημέρι εκπρόσωποι από 50 μπλόκα, όσο και στη Θεσσαλία στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου η σχετική συνάντηση έχει οριστεί για τη 1:00 το μεσημέρι και ήδη βρίσκονται εκεί περί τα 2.500 τρακτέρ.

Οι αγρότες εμφανίζονται με κοινές θέσεις και ζητούν πλήρη απόσυρση του ασφαλιστικού και των αλλαγών στη φορολογία τους ώστε να προσέλθουν στον διάλογο στον οποίο τους κάλεσε ο πρωθυπουργός.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στα Μάλγαρα, Αχιλλέας Καμπούρης, δήλωσε στο Mega ότι καθημερινά στήνονται καινούρια μπλόκα και προέβλεψε πως τις επόμενες μέρες οι κινητοποιήσεις θα είναι πιο δυναμικές με περισσότερους αποκλεισμούς.

Ο πρόεδρος των αγροτικών συνεταιρισμών Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος εκτίμησε πως στα 85 μπλόκα που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 αγροτικά μηχανήματα με αγρότες που είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για όσο χρειαστεί.

Την ίδια αμετακίνητη στάση τηρούν και οι αγρότες στα μπλόκα της Χαλκηδόνας αλλά και του Κάστρου με τον εκεί εκπρόσωπό τους να διαμηνύει στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, που έκανε λόγο για “αγροτοπατέρες” να περιοριστεί στα καθήκοντά του.

Αποστάσεις από τόσο από τις δηλώσεις Φίλη όσο και από όσα περί φοροφυγάδων είπε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Αποστόλου, πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης. "Ούτε για αγροτοπατερισμό συμφωνώ, ούτε για εισφοροδιαφεύγοντες συμφωνώ. Να προσέχουμε όταν διατυπώνουμε κάτι γιατί είναι έκρυθμη η κατάσταση", είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη παραδέχθηκε ότι η πρόταση για το ασφαλιστικό χρειάζεται αλλαγές ωστόσο κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με την κυβέρνηση.