Οι εφημερίδες σήμερα Παρασκευή (08.01.16)

Οι εφημερίδες σήμερα Παρασκευή (08.01.16)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δεσμά έως το 2059"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όμηρος των Ευρωπαίων δανειστών της ως το 2059 θα παραμείνει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής της δανειακής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς τη χώρα μας".

ΕΘΝΟΣ: "Φθηνή γη σε αγρότες-κτηνοτρόφους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραχώρηση αγροτικής γης του Δημοσίου σε γεωργούς και κτηνοτρόφους έναντι προνομιακού τιμήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Παγίδα" στη ρύθμιση χρεών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δυσκολότερη η υπαγωγή νέων ληξιπρόθεσμων χρεών της εφορίας στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τους παλαιούς οφειλέτες. Οι φορολογούμενοι που ήδη βρίσκονται στις 100 δόσεις και θέλουν να τακτοποιήσουν καινούργιες οφειλές απειλούνται με "αποβολή" ή με πληρωμή-εξπρές σε 3-5 μήνες".

ΕΣΤΙΑ: "Αέναος και πάλι η διαπραγμάτευσις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρώτο εξάμηνο του 2015 εξαντλήθηκε σε μια "αέναη διαπραγμάτευση"-όπως την ονόμασε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας -που οδήγησε τελικά στο τρίτο μνημόνιο της 12ης Ιουλίου, το οποίο υλοποιήθηκε νομοθετικά στον βασικό κορμό στις 14 Αυγούστου στην Βουλή".

Η ΑΥΓΗ: "Ενα βήμα μπροστά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θετικοί στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (1%-1,5%) που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθούν μειώσεις συντάξεων, οι οποίες θα επιδρούσαν αρνητικά και στο οικονομικό κλίμα, εμφανίστηκαν οι εργοδοτικοί φορείς στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα και τον Γ. Κατρούγκαλο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Άπό το Μαξίμου οι πρώτες διορθώσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εντολή από το μέγαρο Μαξίμου για διόρθωση των αστοχιών του ασφαλιστικού νομοσχεδίου όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους αμειβόμενους με μπλοκάκι. Ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει τις σχετικές μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με τη βούλα των εργοδοτών οι νέες ανατροπές"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε συνάντηση χτες με τον πρωθυπουργό, οι εργοδοτικές Ενώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) συμφώνησαν στην προσωρινή αύξηση των εισφορών, με αντάλλαγμα μέτρα βελτίωσης του "επιχειρηματικού περιβάλλοντος". Ζητώντας, δηλαδή, νέες διευκολύνσεις, φοροαπαλλαγές κ.ά., που θα πληρώσει πάλι ο λαός".

ΤΑ ΝΕΑ: "1,5% βήμα μπροστά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη έναντι των δανειστών θα υποδεχθεί η κυβέρνηση την τρόικα στην Αθήνα, μετά την εξασφάλιση της συναίνεσης των εργοδοτών στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Βεβαίως, κυβέρνηση και εργοδότες δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το ύψος της αύξσησης της εργοδοτικής εισφοράς - άλλωστε, όλα θα εξαρτηθούν από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα".

Kontranews: "Τα εκατομμύρια του Παπασταύρου φίλου του Σαμαρά προσπάθησαν να γλιτώσουν οι 2 εισαγγελείς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μανιφέστο-φωτιά που εξέδωσε χθες η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, πρόκειται για τη μεγάλη δικαστική ένωση που περιλαμβάνει δικαστές και εισαγγελείς, αποτελεί κόλαφο για τους προστάτες των φοροφυγάδων και των μιζαδόρων που ξέπλεναν και φυγάδευαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό, ενώ σηματοδοτεί και τη νέα εποχή στη Δικαιοσύνη, που δείχνει πλέον αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να τσακίσει το παλιό αμαρτωλό σύστημα που έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση χρεοκοπίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόβοι για νέα κρίση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου κατά 12% μέσα σε λίγες συνεδριάσεις δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, με τον Τζορτζ Σόρος να προειδοποιεί για νέα κρίση, ανάλογη με αυτή του 2008".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιοι θα πληρώσουν το 1 δισ."

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νομοσχέδιο θα πρέπει να φέρει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις για να εξοικονομηθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ, περικοπές στο ΕΚΑΣ που θα αποδώσουν 223 εκατ. ευρώ, "κούρεμα" στο μέρισμα που διανέμει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων αλλά και αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών".