Αυξάνεται το κόμιστρο και η διάρκεια του εισιτήριου στα ΜΜΜ - Τι θα ισχύσει για τις κάρτες

Αυξάνεται το κόμιστρο και η διάρκεια του εισιτήριου στα ΜΜΜ - Τι θα ισχύσει για τις κάρτες
Αυξάνεται κατά 20 λεπτά η διάρκεια του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα όπως ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον Realfm.

Όπως τόνισε, η διάρκεια του εισιτηρίου θα είναι 90 λεπτά (σήμερα είναι 70 λεπτά),ενώ παράλληλα τόνισε ότι παραμένει ίδια η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Με αφορμή το γεγονός ότι από 1/1/2016 το κόμιστρο αυξάνεται στο 1,40 ευρώ, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ότι «τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε τα εισιτήρια -άρα το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών- μένει σταθερή η κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του, μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό.

Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι ενώ ανεβαίνει λόγω του ΦΠΑ, θα αυξηθεί και ο χρόνος, θα επανέλθουμε εκεί που ήταν το εισιτήριο πριν μειωθεί, όπου μειώθηκε και ο χρόνος, βέβαια. Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ».

Στην επισήμανση ότι αυτό, το οποίο ενδιαφέρει εκείνον που μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ότι θα πληρώσει πιο ακριβά το εισιτήριο, ο ίδιος είπε:

«Αυτός που μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθημερινά, στις περισσότερες διαδρομές του δεν θα αυξηθεί, γιατί θα έχει κάρτα απεριόριστων διαδρομών».