ΠτΔ: Καμία υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα - Αλ Σίσι: Συνεργασία σε υδρογονάνθρακες και άμυνα

ΠτΔ: Καμία υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα - Αλ Σίσι: Συνεργασία σε υδρογονάνθρακες και άμυνα
Το Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας Αμπτάλ Φατάχ αλ Σίσι υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπυλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την συνάντησή τους, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για την υποδειγματική συνεργασία των τριών χωρών και πρόσθεσε ότι αφορά πολλά θέματα και ιδίως την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία αποτελεί πρότυπο γιατί σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο στο σύνολο του, και το γραπτό και το εθιμικό, και τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να διδαχθεί πολλά σε ότι αφορά της συνεργασία της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Υπογράμμισε δε, ότι "δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτε, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα που αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα".

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον σταθεροποιητικό ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή, είπε ότι πρέπει να να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στην Συρία, να αντιμετωπιστεί με όρους ανθρωπισμού το προσφυγικό και να αντιμετωπιστούν οι δολοφόνοι τρομοκράτες του ISIS.

Από την πλευρά τουΠρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι ζήτησε από τον Παυλόπουλο συνεργασία με την Ελλάδα στην εκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων, ευρύτερα στον Οικονομικό τομέα, αλλά και στον στρατιωτικό τομέα.

Είπε επίσης ότι χρειάζεται συνεργασία όλων των χωρών και ιδιαίτερα των χωρών της περιοχής για την αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας που αποτελεί παγκόσμια απειλή.

Νωρίτερα ο αιγύπτιος πρόεδρος επισκέφθηκε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου κατέθεσε στεφάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ