ΟΕΕ και ΤτΕ συνεργάζονται για τη συνολική ρύθμιση οφειλών

ΟΕΕ και ΤτΕ συνεργάζονται για τη συνολική ρύθμιση οφειλών
«Την τεχνική βοήθεια από το τμήμα μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος θα παράσχει, όποτε χρειαστεί, η κεντρική τράπεζα στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο πλαίσιο της πρότασης, που έχει καταθέσει το επιμελητήριο, για τη συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία».

Αυτό είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Στουρνάρας, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κόλλια, τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνσταντινίδη και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, Παναγιώτη Νταή, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν, σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση, ώστε η ρύθμιση αυτή να συζητηθεί και τυχόν εφαρμοστεί, μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων και της αξιολόγησης, καθώς και ότι "σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εντάξει και να ευνοήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές". Ο διοικητής της ΤτΕ, επισημαίνει το επιμελητήριο, εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών όσο και για την άρση των capital controls και τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, για να πάρει ξανά μπρος η ελληνική οικονομία.