Μέρκελ: Η Γερμανία θα αλλάξει από τη μαζική εισροή των προσφύγων

Μέρκελ: Η Γερμανία θα αλλάξει από τη μαζική εισροή των προσφύγων
Η Γερμανία θα αλλάξει από τη μαζική εισροή των προσφύγων, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η οποία δεσμεύθηκε να εργασθεί ώστε οι αλλαγές αυτές να είναι "θετικές" για τη χώρα.

"Αυτό που ζούμε είναι κάτι που θα συνεχίσει να μας απασχολεί τα χρόνια που έρχονται, να μας αλλάξει, και θέλουμε αυτή η αλλάγή να είναι θετική και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε", είπε.

Η γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε τους εθελοντές που διαχειρίσθηκαν την μαζική εισροή εξαντλημένων προσφύγων το σαββατοκύριακο και πρόσθεσε ότι μία ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση είναι επείγουσα.

Η εικόνα της Γερμανίας που έδωσαν αυτό το σαββατοκύριακο οι μέσοι Γερμανοί για την υποστήριξη των εισερχομένων προσφύγων μας κάνει υπερήφανους για τη χώρα μας, πρόσθεσε η Αγγελα Μέρκελ η οποία τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι δεν πρόκειται λίγες ευρωπαϊκές χώρες να φέρουν το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου. Και οι δύο ζήτησαν να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στην κρίση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ