Μονόδρομος η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους μας, λέει η ΚΕΔΕ

Μονόδρομος η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους μας, λέει η ΚΕΔΕ
«Η ψήφιση των μέτρων και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους μας, όσο επώδυνα μέτρα κι αν αυτή περιέχει, αποτελεί μονόδρομο», τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΚΕΔΕ, ενόψει της ψηφοφορίας απόψε στη Βουλή επί του του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.


Με τη ψήφισή τους, τονίζει η ΚΕΔΕ, θα αποκατασταθεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και έτσι θα καταστεί δυνατή η ομαλοποίηση της λειτουργίας των Δήμων.

Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα στην πολιτεία να επιστρέψει στις Περιφέρειες της χώρας τα ταμειακά διαθέσιμα που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρηματοδότηση εκατοντάδων έργων και παρεμβάσεων στους Δήμους όλης της χώρας.

Η ΚΕΔΕ ζητεί να προβλεφθεί στη συμφωνία με τους εταίρους η χρονική παράταση του χρόνου λήξης των έργων που χρηματοδοτούνται από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Αν δεν δοθεί παράταση, επισημαίνει η ΚΕΔΕ ,υπάρχει κίνδυνος να χαθούν κονδύλια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να ακυρωθούν ή να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και να αναγκαστεί η χώρα να επιστρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τέλος η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της με την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος στα νησιά.