Ποιες αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν να πουλούν εισιτήρια μέσω ελληνικών πρακτορείων;

Ποιες αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν να πουλούν εισιτήρια μέσω ελληνικών πρακτορείων;
Άσχημα τα νέα που έφτασαν στην τουριστική αγορά τη Δευτέρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ξένες αεροπορικές εταιρείες αφαίρεσαν από τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας το δικαίωμα να πωλούν εισιτήρια για λογαριασμό τους, φοβούμενες ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τουριστικών γραφείων αλλάοι αεροπορικές αφενός φοβούνται ότι δεν θα πληρωθούν αφετέρου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα είναι ικανό να πληρώσει τις εγγυητικές.

Οι αεροπορικές εταιρίες που μπλοκάρουντις κρατήσεις από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία είναιη Turkish Airlines, η Emirates, η Virgin, η Qatar, η Quantas, η Air Baltic, η Pegasus, η China Airlines, η China Eastern, η China Southern, η Philippines και η Cathay.

Η σχετική ανακοίνωση τηςEmirates:

«Η Emirates επιβεβαιώνει την εμπορική απόφασή της να παύσει προσωρινώς την πώληση εισιτηρίων της εταιρείας μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί τις ήδη ισχύουσες επιλογές κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων μέσω του γραφείου κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων της Emirates στην Αθήνα, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της. Ζητάμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας και τους συνεργάτες μας για την αναστάτωση και δεσμευόμαστε να επανεξετάσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση εν ευθέτω χρόνω»

Πως μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια

  • Στα μεγάλατουριστικά πρακτορεία, όπωςAktina Travel Group, τα οποίαπρονόησαν για αυτήν την κατάσταση και σύναψανσυνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού, ώστε να μπορούν να κλείσουν εισιτήρια στους Έλληνες καταναλωτές.
  • Σταδιαδικτυακά πρακτορεία, όπως τοViva, τα οποίαέχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν βρει τη φόρμουλα για να πωλούν αεροπορικά εισιτήρια των συγκεκριμένων εταιρειών.

Σημειώνεται, ότι ήδη η ΙΑΤΑ αποφάσισε πως οι εκκαθαρίσεις στο σύστημα για τις ελληνικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση, αντί του παραδοσιακού 15νθήμερου.