Telegraph: Η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για τους δανειστές

To ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών θέτει στο «τραπέζι» ο βρετανικός Telegraph, με άρθρο του, επικαλούμενος πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, αναφέρρθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σενάριο το οποίο προβλέπει την υποβολή τελεσίγραφου προς την Ελλάδα με υποχρεωτική επιβολή capital controls ακόμη και αυτό το σαββατοκύριακο.
Με αφορμή το δημοσίευμα, πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν στον βρετανικό Telegraph πως η Ελλάδα ενδεχομένως να ζητήσει την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εμποδίσει τους δανειστές και τους Θεσμούς της ΕΕ να ενεργήσουν με τρόπο που παραβιάζει τα ελληνικά δικαιώματα.
«Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν πρωτάκουστο και θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο την κατάσταση», σχολιάζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ambrose Evans-Pritchard.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18/09/2025 00:01
Optima Bank: Ποιοι αγοράζουν και γιατί
17/09/2025 21:52
Fed: Μείωσε τα επιτοκία κατά 25 μοναδες βασης- Ανοίξε την πόρτα για δύο ακόμη μειώσεις μέσα στο 2025
17/09/2025 18:31
Καναδάς: Μείωση επιτοκίων στο 2,5% για να τονωθεί η οικονομία
17/09/2025 18:23