New York Times: Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας

New York Times: Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας
Με τίτλο «Οι Έλληνες περιμένουν και ανησυχούν για τον επόμενο μισθό και το μέλλον τους», η αμερικανική εφημερίδα New York Times σε άρθρο της περιγράφει την οικονομικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους NYT, «η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια λιτότητας τώρα παραπαίει σε μια διαφορετική κατάσταση: την οικονομική αβεβαιότητα. Κανείς δεν ξέρει αν η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές της ή η χώρα θα χρεοκοπήσει πυροδοτώντας νέα κρίση. Ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι, αν θα εγκριθεί από τη Βουλή ή αν θα φέρει νέα ένταση λιτότητας και δυσκολιών για τους απλούς Έλληνες».

«Η αναμονή είναι αρκετά επίπονη» τονίζει η εφημερίδα και επικαλείται τους εισαγωγείς που λένε ότι η αγορά έχει «παγώσει» από την έλλειψη πιστώσεων και την απαίτηση των ξένων προμηθευτών για πληρωμές σε ρευστό, τις αναλήψεις καταθέσεων από ανησυχούντες καταθέτες και τις δηλώσεις ξενοδόχων ότι ο τουρισμός φαίνεται να πλήττεται καθώς οι επισκέπτες ανησυχούν για το τι θα συμβεί αν η χώρα χρεοκοπήσει.

«Λόγω απουσίας καθαρότητας, η Αθήνα είναι θερμοκήπιο υποθέσεων, μπερδέματος και θορύβου» περιγράφει την κατάσταση η αμερικανική εφημερίδα.

«Η άμεση ανησυχία είναι πότε και αν η ελληνική κυβέρνηση θα ξεμείνει από χρήματα» συμπληρώνεται στο άρθρο.

Το άρθρο σχολιάζει και την αναβίωση των φορολογικών εσόδων επικαλούμενο ειδικούς που λένε ότι η φορολογία από μόνη της δεν αρκεί για αποπληρωμή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων. «Αυτά είναι ψιλολόγια για τους δανειστές» δηλώνει ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ