Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ύφεση

Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ύφεση
«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ύφεση», σχολιάζουν στα πρωτοσέλιδά τους οι γερμανικές εφημερίδες μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς. Δείτε ΕΔΩ

Ειδικότερα:


Η Handelsblatt επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δεν αναπτύσσεται πλέον τόσο γρήγορα όσο πριν δύο χρόνια, ενώ η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση.Η Ελλάδα, προσθέτει η εφημερίδα, είχε σημειώσει για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια κρίσης ανάπτυξη το 2014.

Το περιοδικό Spiegel γράφει: «Η ελληνική τραγωδία χρέους αφήνει εμφανή σημάδια: η οικονομία της χώρας επέστρεψε στην ύφεση. Όμως αντίθετα στις άλλες χώρες που πέρασαν κρίση αναπτύσσεται».

Ανάλογο είναι και το άρθρο της Die Welt το οποίο αναφέρει ότι παρόλο που η ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύσσεται, στη Γερμανία η ανάπτυξη σημείωσε επιβράδυνση, όπως και στην Ελλάδα.

Και η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι αν και πέρυσι η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 επέστρεψε στην ύφεση.

Εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς βεβαιώνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την Ελλάδα, αλλά και η Αθήνα θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία.

«Αυτό είπα και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: αποδέξου τελικά ότι οι άνθρωποι θέλουν να σας βοηθήσουν».Διαβάστε το θέμα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ