Η κάρτα ανεργίας γίνεται πάσο για απεριόριστες διαδρομές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η κάρτα ανεργίας γίνεται πάσο για απεριόριστες διαδρομές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών ετοιμάζεται να παραχωρήσει στους ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΕΑΔ μέσα στο καλοκαίρι ο Οργανισμός για απεριόριστες μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της διάθεσης δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών για ανέργους έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Προς το παρόν ελέγχονται όλες οι παράμετροι ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο ενω δεν έχει διευκρινιστεί εαν ισχύσουν συγκεκριμένα κριτήρια για την διάθεση της κάρτας.

Παράλληλα με επιστολή της η ΕΣΗΕΑ ζητά από τον κ. Σπιρτζή η δωρεάν κάρτα να χορηγηθεί και για τους ανέργους δημοσιογράφους που δεν είναι εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε στον Υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με τη χορήγηση δωρεάν καρτών απεριορίστων διαδρομών στα άνεργα μέλη της Ενώσεως.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Πληροφορηθήκαμε ότι μέσα στα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης είναι η χορήγηση δωρεάν καρτών απεριορίστων διαδρομών στους μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ και σας συγχαίρουμε γι’ αυτήν την πρωτοβουλία.

Πρέπει, όμως, να σας ενημερώσουμε ότι οι άνεργοι δημοσιογράφοι δεν υπάγονται στον ΟΑΕΔ αλλά στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση καθώς ο Κλάδος των ΜΜΕ είναι δεύτερος σε συρρίκνωση μετά τον κατασκευαστικό.

Το γεγονός αυτό έχει γίνει αποδεκτό και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει εγκρίνει σχετικό κονδύλι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, για την ανακούφιση των ανέργων.

Θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία, που προκύπτει από το ασφαλιστικό καθεστώς των ανέργων δημοσιογράφων ώστε και οι συνάδελφοί μας να μπορέσουν να αποκτήσουν κι αυτοί τη συγκεκριμένη κάρτα».