Η άγνωστη λίστα Λαγκάρντ: Οι 86 λογαριασμοί που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική

Η άγνωστη λίστα Λαγκάρντ: Οι 86 λογαριασμοί που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική
Οι εξελίξεις δεν σταματούν για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Νέα έρευνα στα στοιχεία της HSBC αποκάλυψε 86 επιπλέον ελληνικούς λογαριασμούς που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές καταθέσεις που δεν είχανσυμπεριληφθεί στη λίστα Λαγκάρντ του 2010 αγγίζουν τα270 εκατομμυρία ευρώ. Τα «Νέα» αποκαλύπτουν αυτά τα στοιχεία από τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων τραπεζικών δεδομένων, αλλά και δημοσιογραφικής συνεργασίας, από τα στοιχεία που υπέκλεψε ο Ερβέ Φαλσιανί από την HSBC Γενεύης την περίοδο 2006-2007.

Από την περαιτέρω εξέταση των στοιχείων, για την Ελλάδα προέκυψαν επιπλέον 86 εγγραφές σε σύγκριση με τη λίστα Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα, από 2.062 εγγραφές που ήρθαν στη χώρα μας το 2010, με την επανεπεξεργασία και την εφαρμογή χαλαρότερων παραμέτρων προέκυψαν 2.148.

Τα άτομα της λίστας- την οποία η εφημερίδα δημοσιεύει χωρίς τα ονόματα, αλλά με την πόλη γέννησης, την εθνικότητα και τα ποσά- είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε έχουν αποκτήσει ελληνική εθνικότητα. Ομως στην αρχική επεξεργασία εντάχθηκαν από τις γαλλικές Αρχές σε λίστες άλλων χωρών, καθώς η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας που είχαν δηλώσει ήταν σε χώρες του εξωτερικού.

Από την ανάλυση των στοιχείων των 86 νέων εγγραφών ελληνικού ενδιαφέροντος φαίνεται πως 8 καταθέτες μοιράζονταν σχεδόν 185 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό που εντοπίστηκε σε λογαριασμό ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια.