Η Λευκωσία στηρίζει την Ελλάδα στο Eurogroup

Η Λευκωσία στηρίζει την Ελλάδα στο Eurogroup
Η Κύπρος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα στις συζητήσεις που θα γίνουν σε ευρωπαϊκά σώματα, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στη Λευκωσία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης."Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο", είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα." Αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσε", σημείωσε.

Στην Κύπρο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, έχει γίνει εσωτερική δουλειά και θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι χρονιά της ανάπτυξης. "Ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ξαναβγούμε σύντομα στις αγορές", ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.Αναφερόμενος στις επαφές με την τρόικα στο πλαίσιο της άτυπης αξιολόγησης που περατώθηκε χθες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι παρουσιάστηκαν οι επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας και η προσπάθεια μεταρρύθμισης.

Η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά διόρθωσης και εξόδου από την ύφεση, πρόσθεσε η. Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κινείται σε δύο στόχους: Να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη και την προσπάθεια για αποκατάσταση της πρόσβασηςπως έχει επιβεβαιωθεί ότιστις διεθνείς αγορές. Ανέφερε, επίσης, πως ήδη άρχισαν να διαφαίνονται θετικές ενδείξεις όσον αφορά την έξοδο στις αγορές.

Διαβάστε επίσης:«Η Ελλάδα ήταν απέναντι σε όλους» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος