Ποιο ιστορικό "Ξενία" αλλάζει χέρια και ποια μένουν στα...αζήτητα

Πρόκειται για το Ξενία Βυτίνας, όπου πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρία Otus Ξενοδοχειακή – Τουριστική Ι.Κ.Ε. με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 16.600 ευρώ που θα αναπροσαρμόζεται όπως προέβλεπε ο σχετικός διαγωνισμός.
Αντίθετα κανείς επενδυτής δεν βρέθηκε για τα 14 ακίνητα (Ξενία και παλαιά αρχοντικά) που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και τα οποία με βάση τους όρους του διαγωνισμού θα λειτουργούσαν ως boutique hotels. Τα ακίνητα αυτά, το ΤΑΙΠΕΔ σχεδίαζε είτε να τα πουλήσει, είτε να τα μισθώσει (από 50 - 99 χρόνια).
Πρόκειται για τρία αρχοντικά στο Πήλιο (το αρχοντικό Eυαγγελινάκη στις Μηλιές του Πηλίου, το αρχοντικό Μουσλή και το αρχοντικό Ξηραδάκη στη Μακρυνίτσα του Πηλίου), τα οποία πωλούνταν, τα Ξενία Εδεσσας, Θάσου, Κοζάνης, το Σανατόριο Αγίας Ελεούσας στη Ρόδο, το Σανατόριο «Μάνα» στην Βυτίνα Αρκαδίας και η Villa de Vecchi στη Ρόδο καθώς και τα Ξενία Τσαγκαράδας, Ανδρου, Κομοτηνής και Πλαταμώνα.
Να σημειωθεί ότι και στο πρόσφατο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον, ενώ το ίδιο συνέβη και με το ακίνητο των 316 στρεμμάτων που περιλαμβάνονταν στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της πρώην βάσης στις Γούρνες Χερσονήσου Κρήτης.