Δεκάξι προσαγωγές και επτά συλλήψεις στα Εξάρχεια

Δεκάξι προσαγωγές και επτά συλλήψεις στα Εξάρχεια
Σε δεκαέξι προσαγωγές, και επτά συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια μετά τον «ανταρτοπόλεμο» που εξελισσόταν τις πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ αστυνομικών και ομάδας ατόμων.


Τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών καθώς και πολιτών, ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας περίπου στις 20.30 το βράδυ της Δευτέρας όταν κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.

Ακολούθησε καταδίωξη τους από άνδρες των ΜΑΤ. Αν και η κατάσταση εκτονώθηκε για κάποια ώρα περίπου στις 22.30 άρχισαν και πάλι επεισόδια με επίκεντρο την οδό Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους.Ομάδες ατόμων προέβησαν σε ρίψεις μολότοφ προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.

Νωρίτερα μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στις περιοχές του Χίλτον, κοντά στον πύργο Αθηνών και στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Πανόρμου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Επίσης, διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.