Έγκριση του "TERRA - MED" για αποκατάσταση περιοχών του Θερμαϊκού

Έγκριση του "TERRA - MED" για αποκατάσταση περιοχών του Θερμαϊκού
Σε δράσεις αποκατάστασης των υποβαθμισμένων περιοχών του δυτικού θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού, στα όρια των δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα, στοχεύει έργο "TERRA - MED", το οποίο εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο, με τίτλο "Αξιολόγηση της υποβάθμισης του εδάφους και στρατηγικές αποκατάστασης για τον αειφόρο σχεδιασμό χρήσεως γης" και ακρωνύμιο "TERRA - MED", συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας "Ελλάδα - ΠΓΔΜ 2007 - 2013".

"Κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για το TERRA-MED, με το οποίο ουσιαστικά θα καταγράψουμε το ακριβές μέγεθος της μόλυνσης που αντιμετωπίζει η περιοχή που βρίσκεται από τα όρια του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης μέχρι και το Καλοχώρι του δήμου Δέλτα και θα καταρτίσουμε το μάστερ πλαν που θα αποτελέσει ουσιαστικά το σχέδιο για τη οριστική αποκατάσταση της περιοχής" ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από ελληνικής πλευράς, το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ και θα διαρκέσει 15 μήνες. Είναι συνολικού προϋπολογισμό 766.000 ευρώ και εγκεκριμένου προϋπολογισμού για την ΠΚΜ 325.000 ευρώ.