Θεσσαλονίκη: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου
Κορυφώνονται, σήμερα, με τις καθιερωμένες πορείες οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στη Θεσσαλονίκη, η επετειακή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο θα γίνει -όπως τα τελευταία χρόνια- μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή (από τις 4 το απόγευμα).

Κάλεσμα απηύθυναν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (Σ.Φ.Ε.Α.), φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικοί φορείς, οργανώσεις κ.ά. Θα ακολουθήσουν πορείες που θα κατευθυνθούν προς το προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή.

Κάλεσμα για τις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα, απηύθυναν κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων από τον Σ.Φ.Ε.Α., φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και σωματεία της πόλης.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο θα είναι μετά το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις διαδηλώσεις που οργανώνονται για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Από τις 2.30 μ.μ. σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ αστυνομικοί φραγμοί θα αναπτυχθούν γύρω από το ΑΠΘ και μπροστά σε γραφεία πολιτικών κομμάτων.

Στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί και εισαγγελείς, που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των διαδηλώσεων.