Θετικές προβλέψεις για τα ξενοδοχεία στο τέλος του 2014

Θετικές προβλέψεις για τα ξενοδοχεία στο τέλος του 2014
Αισιόδοξος για τις πληρότητες των ξενοδοχείων πόλης και στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, το οποίο αναμένεται να κλείσει με αισθητή αύξηση αφίξεων, της τάξης του 10%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης, Παναγιώτης Ζελελίδης, γενικός διευθυντής του Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Philoxenia.


Κατά τον ίδιο, οι θετικές προβλέψεις επεκτείνονται και στο 2015, με βάση τις εκτιμήσεις των μεγάλων tour operators, τις προκρατήσεις, αλλά και το κλίμα στη μεγάλη έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, World Travel Market (WTM). "Μετά τη WTM για το 2015 αναμένουμε αύξηση 10% στις αφίξεις από τη γερμανική αγορά και άνοδο και στη βρετανική. Το αν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη θετική αυτή τάση συνολικά για τις αφίξεις του 2015 θα εξαρτηθεί από το αν θα έχουμε σταθερότητα, πχ της πολιτικής κατάστασης", επισήμανε. Η αύξηση τουριστών ανέδειξε παθογένειες

Μιλώντας στο 3ο ετήσιο συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης, ο κ.Ζελελίδης σημείωσε πάντως ότι η αύξηση των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα έφερε στην επιφάνεια και το σύνολο των παθογενειών της ελληνικής αγοράς φιλοξενίας, με πρώτη την έλλειψη υποδομών.