Πρόγραμμα συγκέντρωσης βιβλίων για παιδιά που έχουν ανάγκη

Πρόγραμμα συγκέντρωσης βιβλίων για παιδιά που έχουν ανάγκη
Πρόγραμμα για τη συγκέντρωση και διανομή βιβλίων, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.


Στόχος του προγράμματος είναι η συγκέντρωση 3000 βιβλίων, τα οποία θα διανεμηθούν σε σχολεία που βρίσκονται σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, όπου τα παιδιά δυσκολεύονται να αγοράσουν από μόνα τους ένα βιβλίο, λόγω οικονομικής δυσπραγίας των οικογενειών.
Το μήνυμα που στέλνουν οι εμπνευστές της δράσης είναι ότι ήρθε η ώρα η γνώση, που είναι ένα δικαίωμα για όλους, να μοιραστεί ισότιμα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, παρακαλούνται όσοι έχουν ένα ή περισσότερα βιβλία που μένουν σκονισμένα σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης τους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια χαρίζοντάς το σε παιδιά που πιθανώς να τους φανεί χρήσιμο.
Ήδη το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2015.Το θέμα της μεταφοράς σε περίπτωση που ο όγκος των βιβλίων είναι μεγάλος δεν κοστίζει σε χρόνο και κόπο. Για όποιους ενδιαφέρονται, με ένα τηλεφώνημα στον Δήμο Αθηναίων (210-3470761), μπορούν να ενημερωθούν πώς μπορούν να βοηθήσουν.