Ζαγοράκης: Αμεσα μέτρα για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα λόγω φτώχειας

Ζαγοράκης: Αμεσα μέτρα για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα λόγω φτώχειας
Την κατακόρυφη αύξηση αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα φροντίδας ανηλίκων, από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, φέρνει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ζαγοράκης.


Στην ερώτησή του, ο κ. Ζαγοράκης τονίζει τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα πρόνοιας από τον αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων φιλοξενίας, αλλά και το “πάγωμα" των επιχορηγήσεων λόγω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κοινοποιήσει τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό παιδιών, τα οποία, λόγω πενίας φιλοξενούνται σε ιδρύματα στην Ελλάδα, αλλά και να απαντήσει κατά πόσο παρατηρείται αντίστοιχη τάση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Ο κ. Ζαγοράκης καλεί την Επιτροπή να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του δραματικού αυτού κοινωνικού φαινομένου και ζητά να χρησιμοποιηθούν κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία για την χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων, τόσο για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όσο και για τα ιδρύματα πρόνοιας