Ένα ελληνικό εστιατόριο ανάμεσα στα 25 καλύτερα του κόσμου (Λίστα)

Ένα ελληνικό εστιατόριο ανάμεσα στα 25 καλύτερα του κόσμου (Λίστα)
Θεωρείται το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος βρέθηκε να φιγουράρει ανάμεσα στα 25 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Μεταξύ πολλών άλλων βραβείων που έχει βραβευτεί, πρόσφατα απέκτησε το δεύτερο αστέρι Μισελέν.

Ο λόγος για το Funky Gourmet, ένα εστιατόριο υψηλής αισθητικής στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Κεραμεικού. Η κύρια αίθουσα του εστιατορίου μπορεί να φιλοξενήσει ως και 30 άτομα ενώ ταυτόχρονα στο ισόγειο υπάρχει η πριβέ τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 14 άτομα.

Το 2012 βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin, μια διάκριση που κράτησε δύο χρόνια, ενώ το 2014 κατέκτησε και το δεύτερο αστέρι Michelin.

Βέβαια το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν απευθύνεται σε όλες τις τσέπες. Για να απολαύσει κανείς ένα μενού γευσιγνωσίας στο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας θα πρέπει να πληρώσει ακόμα και 135 ευρώ το άτομο, ενώ αν το μενού περιέχει και κρασί, τότε ο λογαριασμός εκτοξεύεται αρκετά. Δείτε τον πλήρη κατάλογο ΕΔΩ

Σε φετινή λίστα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο διάσημος ιστότοπος Trip Advisor, σχετικά με τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο, το ελληνικό εστιατόριο βρέθηκε να φιγουράρει μέσα στην πρώτη 25άδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη έγινε με βάση τις κριτικές των χρηστών του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Δείτε ποια εστιατόρια αναδείχτηκαν ως τα 25 καλύτερα παγκοσμίως, στην λίστα που ακολουθεί ΕΔΩ