Στρατόπεδο της Πρέβεζας μεταβιβάζεται στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στρατόπεδο της Πρέβεζας μεταβιβάζεται στην Περιφέρεια Ηπείρου
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα σημειώθηκε για τη μεταβίβαση στην Περιφέρεια Ηπείρου του στρατοπέδου Δούκα της Πρέβεζας.


Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφασή της η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη σύσταση δικαιώματος επί των κτισμάτων και του οικοπέδου, συνολικής έκτασης άνω των 33 στρεμμάτων.

Η μεταβίβαση του στρατοπέδου Δούκα, που βρίσκεται εντός του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Πρέβεζας, που υλοποιείται μετά από επίμονες προσπάθειες της περιφερειακής αρχής και ιδιαίτερα του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, αποκτά εμπράγματα δικαιώματα επί των κτισμάτων και του οικοπέδου για 49 χρόνια, έναντι συνολικού μισθώματος ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ (ήτοι 2.500 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα) και με επταετή περίοδο χάριτος.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, για τις οποίες σήμερα καταβάλλονται πολλαπλάσιας αξίας μισθώματα και θα αποδοθεί στους πολίτες της Πρέβεζας μέσω δημιουργίας χώρων πολιτισμού, στέγασης πολιτιστικών συλλόγων, παιδικής χαράς, πολυχώρου, μουσείου κ.α.