Στη Διαύγεια τα οικονομικά στοιχεία των ΜΚΟ

Στη Διαύγεια τα οικονομικά στοιχεία των ΜΚΟ
Την υποχρέωση των ΜΚΟ να αναρτούν στην ιστοσελίδα της «Διαύγειας» απολογιστικά στοιχεία των δαπανών τους, καθώς και τις επιχορηγήσεις που έλαβαν από το δημόσιο και τους ΟΤΑ, προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Ανοικτά Δεδομένα του Δημοσίου, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως επεκτείνται «το πρόγραμμα Διαύγεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς», σημειώνοντας πως «με αυτό τον τρόπο, ενισχύουμε αποφασιστικά τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».
Σχολιάζοντας την αντίθεση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και 19 δημάρχων στη διενέργεια ελέγχων για την παράνομη μετατροπή συμβάσεων, του κάλεσε να απαντήσουν στον ελληνικό λαό, που τους ψήφισε, εάν υπερασπίζονται «αυτούς που προσλήφθηκαν με καραμπινάτες παρανομίες, με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά».
«Από τη μια δήθεν καταγγέλλουν τα πελατειακά δίκτυα, την παρανομία και τη διαφθορά και από την άλλη τα προστατεύουν όταν αντιστέκονται στους ελέγχους και δεν εφαρμόζουν τον νόμο που στοχεύει ακριβώς στην αποκάλυψή τους;», διερωτήθηκε.
Η υφυπορυγός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ακόμη πως «δεν μπορεί να επικαλούνται σύνδεση της αξιολόγησης με απολύσεις», σημειώνοντας ότι «νομοθετήσαμε ρύθμιση με βάση την οποία η αξιολόγηση όχι απλώς δεν συνδέεται με τις απολύσεις αλλά και με μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή».