Τα frozen yogurt του Σταύρου Αδαμίδη

Τα frozen yogurt του Σταύρου Αδαμίδη
Τελικά ο δρόμος της επιχειρηματικής καταξίωσης για τον πάλαι ποτέ πρώην πρόεδρο της ταλαιπωρημένης ΑΕΚ κ. Σταύρο Αδαμίδη, φαίνεται ότι βρέθηκε μακριά από το City του Λονδίνου και την Νέα Φιλαδέλφεια.


Οι νέες επαγγελματικές δραστηριότητες του εξαιρετικού -για πολλούς- δικηγόρου, περιλαμβάνουν μια μικρή αλυσίδα καταστημάτων που ειδικεύονται στο frozen yogurt -είναι η νέα τρέλα που ενέσκηψε πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα και απέκτησε φανατικούς οπαδούς- τα οποία βρίσκονται στην Κω και στην Ρόδο.
Στο νησί του Ιπποκράτη διαθέτει ένα κατάστημα, ενώ στο νησί των ιπποτών δύο, κάτι που ελάχιστοι ξέρουν, αφού ο ίδιος ο κ. Αδαμίδης αποφεύγει να διαφημίζει αυτή την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Οι δουλειές σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν πάνε πολύ καλά, μόνο που ο διαπρεπής δικηγόρος με θητεία χρόνων στο Λονδίνο σε μια από τις καλύτερες νομικές φίρμες του κόσμου, δεν περιορίστηκε σε αυτά.
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, συνεργάζεται στενά με πολυεθνικό κολοσσό του εξωτερικού, που ειδικεύεται στο να διαθέτει εταιρίες καθαρισμού και συντήρησης μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων ανά τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα.
Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα, είναι ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ που φέρεται να διαθέτει στην Κω, το οποίο επίσης πηγαίνει πολύ καλά.
Καθόλου άσχημα δηλαδή για τον κ. Αδαμίδη, που προσπαθεί να αφήσει οριστικά πίσω του την περιώνυμη θητεία του στην Ένωση, για χάρη της οποίας, άφησε την καλή ζωή του Λονδίνου και μια εξαιρετική πορεία σαν δικηγόρος στην περίφημη νομική φίρμα Peabody Nixon, που ειδικεύεται μεταξύ πολλών άλλων τομέων και στο ναυτιλιακό δίκαιο.
Το παιδί από το Χατζηκυριάκειο, που κατάγεται από τους Βροντάδες της Χίου, μάλλον δεν φανταζόταν όταν ήταν μικρός, ότι μεγαλώνοντας, θα άνοιγε τα φτερά του εκτός Ελλάδας.
Η οικονομική άνεση της οικογένειάς του και οι καλές γνωριμίες της έδωσαν στον νεαρό τότε Αδαμίδη, την ευκαιρία να σπουδάσει την Νομική στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μέχρι να γίνει πάντως δεκτός εκεί, πήγαινε καθημερινά στην εκκλησία και προσευχόταν, αφού ήταν και παραμένει μέχρι πολύ θρήσκος.
Αποφοίτησε αρχικά από το Syracuse και ακολούθως από το φημισμένο πανεπιστήμιο του Berkley στην Καλιφόρνια, με ειδίκευση στο Ναυτιλιακό δίκαιο, ενώ λίγο αργότερα πέρασε την είσοδο των γραφείων της Nixon Peabody.
Η άνοδός του ήταν εντυπωσιακή και εμπεριείχε πολλή και σκληρή δουλειά για τον ανερχόμενο δικηγόρο, που δεν δέχτηκε ποτέ τον όρο golden boy.
Όποτε ερχόταν στην Αθήνα και κάποιος φίλος του «κόλλαγε» τον συγκεκριμένο όρο, εισέπραττε την κατάλληλη απάντηση: «Εγώ είμαι βέρος Πειραιώτης, δεν είμαι του Κολωνακίου» έλεγε ο κ. Αδαμίδης, παρ' όλο που έδινε συχνότατα το παρόν σε διάσημα στέκια της πλατείας, όπως το θρυλικό Rock' N' Roll!
Παρά το «βέρος Πειραιώτης» όμως, δεν ήταν ποτέ Ολυμπιακός. Η καρδιά του από παιδί, ανήκε στην ΑΕΚ, κάτι που φάνηκε χρόνια αργότερα, όταν ο διακαής του πόθος να αναλάβει την προεδρία της αγαπημένης του ομάδας, έγινε πραγματικότητα.
Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα όμως, ο Σταύρος Αδαμίδης κατάφερε να κερδίσει πολλούς πόντους στην Αμερικάνικη εταιρία που εργαζόταν.
Τόσους, ώστε όταν αποφασίστηκε το άνοιγμα των γραφείων της σε Αγγλία και Γαλλία, επέλεξαν αυτόν ως γενικό υπεύθυνο και επόπτη, με έδρα το Λονδίνο.
Στα μέσα του 2008, ο μόλις 31 ετών τότε δικηγόρος μένει στο Notting Hill, κινείται με περισσή άνεση στον ελληνικό εφοπλιστικό κύκλο του City και κυκλοφορεί στα πιο in στέκια της Βρετανικής πρωτεύουσας.
Εκεί θα γνωριστεί αρχικά με τον εφοπλιστή κ. Πέτρο Παππά, αναλαμβάνοντας την νομική του εκπροσώπηση, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Μέσω αυτού θα γνωρίσει λίγους μήνες αργότερα τον κ. Νίκο Νοτιά, με τον οποίο ξεκίνησε μια μακροχρόνια συνεργασία, η οποία συνεχίστηκε και μετά την αποχώρησή του από την Nixon Peabody.
Το 2010 ο Σταύρος Αδαμίδης είναι 36 ετών και έχει δει δεκάδες φορές την ΑΕΚ στο γήπεδο, δηλώνοντας μάλιστα σε φίλους του ότι «είμαι αυθεντικός ΑΕΚτζής και όχι μαϊμού».
Όταν ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι γινόταν πραγματικότητα η πιο μύχια επιθυμία του, που τον έκανε να «πετάει» στα σύννεφα από την χαρά του.
Όπως είπε στενός του φίλος «εκείνη την ημέρα ο Σταύρος ήταν πιθανότατα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου», μόνο που αυτό δεν έμελλε να κρατήσει πολύ.
Παρά τις καλές του προθέσεις και την «επιστράτευση» φίλων του για οικονομική βοήθεια, τα προβλήματα της ομάδας είναι βουνό και λύσεις τελικά δεν βρίσκονται.

Τα «απόνερα» της μπάλας

Στις 6 Οκτωβρίου του 2011 θα υποβάλλει μαζί με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΑΕΚ την παραίτησή του στον τότε μεγαλομέτοχο και στενό του φίλο κ. Νοτιά, αλλά θα μείνει στη θέση του μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012, οπότε και αποχωρεί οριστικά.
Ήταν μια από τις πιο οδυνηρές ήττες στην επαγγελματική του πορεία, ένα προσωπικό ναυάγιο όπως το αποκάλεσαν κάποιοι, τα «απόνερα» του οποίου τον κυνηγάνε μέχρι σήμερα.
Εκτός από την σύλληψή του για χρέη της ΠΑΕ την περσινή χρονιά, του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την δουλειά του ως δικηγόρου στο εξωτερικό.
Δεν μένει πλέον στην Τερψιθέα, απ' όπου έλεγε ότι δεν φύγει ποτέ, αλλά προτίμησε την Πολιτεία και τα Βόρεια προάστια, παραμένοντας ωστόσο ακόμη φανατικός εργένης.
Πρόσφατα έληξε μια μακροχρόνια σχέση του, αφήνοντάς την ανάλογη πίκρα σε έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο, αφού όπως αποδείχτηκε δεν είχε το παραγοντηλίκι μέσα του. Κι' αυτό τελικά, το πλήρωσε ακριβά....

Από την εφημερίδα "Παραπολιτικά"