Δήμαρχος σε διαθεσιμότητα για γυμνές selfies στο γραφείο του

Δήμαρχος σε διαθεσιμότητα για γυμνές selfies στο γραφείο του
O δήμαρχος της ελβετικής πόλης Μπάντεν Γκέρι Μίλερ, που είναι επίσης βουλευτής με το κόμμα των Πρασίνων, τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα εξαιτίας των καταγγελιών ότι τράβηξε γυμνές selfies μέσα στο γραφείο του. 

Το δημοτικό συμβούλιο του Μπάντεν, της ελβετικής κοινότητας που ανήκει στο καντόνι Ααργκαου το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Ζυρίχης, αποφάσισε να παύσει προσωρινά από τα καθήκοντά του τον δήμαρχο προκειμένου να «ξεκαθαρίσει την κατάσταση» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Ο δήμαρχος που είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου (της κάτω βουλής) προστατεύεται από το τεκμήριο της αθωότητας, επισημαίνει το δημοτικό συμβούλιο του Μπάντεν.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Schweiz am Sonntag που κατηγόρησε την Κυριακή τον Μίλερ ότι έστειλε σε μία γνωστή του selfies στις οποίες εικονίζεται γυμνός, τις οποίες τράβηξε στο γραφείο του κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, που απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης μέσω του δικηγόρου του, η γυναίκα με την οποία ο πολιτικός βρισκόταν σε επαφή είχε αρχίσει να τον πιέζει και τον είχε απειλήσει ότι θα αποκαλύψει την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης και σε τρίτους.

Την Πέμπτη η δημοτική αστυνομία του Μπάντεν συνέλαβε τη νεαρή γυναίκα.

Εκφράζοντας τη λύπη του που η υπόθεση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, ο Γκέρι Μίλερ ανέφερε χθες ότι ο ίδιος ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας καθώς η νεαρή γυναίκα απειλούσε να αυτοκτονήσει.