Ερώτηση έντεκα ανεξάρτητων βουλευτών για τους παραγωγούς που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο

Ερώτηση έντεκα ανεξάρτητων βουλευτών για τους παραγωγούς που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο
Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να εξετάσει όλες τις δυνατότητες που παρέχονται για την αποζημίωση των παραγωγών, οι οποίοι πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο, υπογραμμίζουν, σε ερώτηση που κατέθεσαν στους συναρμόδιους υπουργούς, έντεκα ανεξάρτητοι βουλευτές.


Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «το αποθεματικό για τις κρίσεις, όπως προβλέπεται στο νέο κανονισμό της ενιαίας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς, το οποίο ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει μία τέτοιου μεγέθους κρίση στην αγορά και επομένως από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να αναζητηθεί η ενεργοποίηση κι άλλων μηχανισμών αντιμετώπισης της κρίσης, όπως η αύξηση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί».
«Η οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι Έλληνες παραγωγοί θα είναι πολύ μεγάλη γιατί θα δουν την πιο σημαντική αγορά για αυτούς να είναι κλειστή για σημαντικά ελληνικά προϊόντα, όπως είναι τα ροδάκινα, νεκταρίνια, φράουλες, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια, μήλα κ.α.» προσθέτουν.
Το κείμενο της ερώτησης υπογράφουν οι βουλευτές Θ. Τζάκρη, Χ. Αηδόνης, Χ. Γιαταγάνα, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Καπερνάρος, Π. Μουτσινάς, Μ. Μπόλαρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Θ. Παραστατίδης και Ν. Σταυρογιάννης.