Ελληνοαλβανικό κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Το φορτίο που τους πρόδωσε

Ελληνοαλβανικό κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Το φορτίο που τους πρόδωσε
Ελληνοαλβανικό κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. και συνέλαβε έναν 59χρονο Αλβανό, οδηγό βυτιοφόρου κι έναν 42χρονο Έλληνα, ιδιοκτήτη μάντρας,

ενώ ως συνεργοί τους ταυτοποιήθηκαν μία ιδιοκτήτρια κι ένας διαχειριστής εταιρείας εμπορίας καυσίμων, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Αλβανία.
Το κύκλωμα φέρεται ότι πουλούσε παράνομα στη χώρα μας καύσιμα που προορίζονταν για την Αλβανία, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ποσότητα που διοχετεύτηκε στην εσωτερική αγορά, όπως επίσης και το πού κατέληγαν τα λαθραία καύσιμα.
Το "κουβάρι" της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στο τέλος του περασμένου μήνα, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου σε εγκαταστάσεις εταιρείας εντοπίστηκε ο 59χρονος, την ώρα που φόρτωνε το βυτιοφόρο που οδηγούσε με 36,5 τόνους καύσιμο.

Στη συνέχεια μετέβη σε μάντρα που τού παραχώρησε -έναντι αμοιβής- ο 42χρονος, όπου άλλαξε το βυτίο με δεύτερο που βρισκόταν στο σημείο και διέθετε ειδικά διαμορφωμένα τμήματα, με ποσότητες καυσίμου και νερό.
ΦΩΤΟ - ΕΛΑΣ
ΦΩΤΟ - ΕΛΑΣ
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα κατηγορείται ότι εξήγαγε τελικά μικρότερης ποσότητας αδασμολόγητου υγρού καυσίμου προς την Αλβανία και πουλούσε παράνομα στην εσωτερική αγορά την αδασμολόγητη βενζίνη που παρέμενε στο αρχικό βυτίο.
ΦΩΤΟ - ΕΛΑΣ
ΦΩΤΟ - ΕΛΑΣ
Ο 59χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, ενώ ήταν καθ' οδόν, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Συνολικά κατασχέθηκαν δύο τράκτορες και τρία βυτία, τα δύο με το περιεχόμενό τους και το τρίτο κενό, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα ήταν παραποιημένα στην κατασκευή και στον αριθμό πλαισίου τους. Μεταφέρθηκαν στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες φόροι και οι διαφυγόντες δασμοί.

Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.